Нещо е различно, защото никога не съм виждала това преди. (...)

...
Нещо е различно, защото никога не съм виждала това преди. (...)
Коментари Харесай

Турция гори: 8 жертви, 150 ранени в пожарите. Спасяват туристи от Мармарис и Бодрум с лодки |

" Нещо е друго, тъй като в никакъв случай не съм виждала това преди. (...) Имали сме дребни пожари, само че в никакъв случай не съм виждала такова опустошаване. И не е единствено тук. Навсякъде е. "

Жената се разплаква, до момента в който приказва пред кореспондент. Намира се на лодка на брега в турския курорт Мармарис. Малко по-късно ще бъде евакуирана, дружно с други туристи от Англия, локални поданици и работещи в турски хотели.

В пламъци е не само Мармарис. Гори целият югозападен вилает Мугла, където се намира курортът. През почивните дни изтеглят хора и от Мармарис, и от Бодрум. Идват частни лодки, с цел да ги спасят, до момента в който пламъците пълзят към къщи, хотели и към брега.

Въздухът е компактен, жълто-оранжево-червен. Хората дишат пепелта, в която са се трансформирали досегашните гори, и мъчно разграничават силуетите в гъстия дим.

Властите се борят с горските пожари от съвсем седмица. Повече от 120 към този момент са под надзор, само че локални и идващи от чужбина пожарникари към момента се пробват да надделеят над други 7.

Потвърдена е гибелта на 8 души. Над 150 са потърпевши.

Разследващи се пробват да открият дали някои пожари са били подпалени съзнателно. Задържан е един човек, обвинен в подпалвачество.

Европейски Съюз изпращат три самолета за гасене на пожари - заяви през днешния ден европейският комисар за ръководство при рецесии Янез Ленарчич. Испания ще даде два, Хърватия - един.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР